dimecres, 16 de novembre del 2016

SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS

Durant la setmana del 19 al 27 de novembre es celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, i l’escola ha decidit participar-hi amb la següent proposta durant la setmana del 21 al 25 de novembre (dilluns i dimarts coincideix amb la fruita del Departament).
A fi d’eliminar residus pel que fa als esmorzars, us proposem un tipus diferent d’esmorzar casolà i saludable que generi menys residus.
Aquesta setmana per esmorzar haurem de portar...
Dilluns 21: esmorzar habitual + fruita Departament - (recollirem els residus generats)

Dimarts 22: fruits secs + fruita Departament
Dimecres 23: entrepà d’embotit, confitura, crema de cacau...
Dijous 24: pa o pa de pessic amb xocolata
Divendres 25: es pot repetir l’esmorzar que més els hagi agradat dels tres dies anteriors. (tornarem a fer la recollida i compararem)
Recordem utilitzar carmanyoles o embolcalls reciclables per als esmorzars, evitant així plàstics o paper d’alumini. També recordem que els residus d’envasos tenen un llarg i costós procés de reciclatge i que els residus orgànics els podem compostar al mateix hort de l’escola.
Es proposa que els nens a l’hora de pati beguin aigua de la font, i que els sucs o batuts se’ls prenguin a primera hora abans de venir a l’escola. Recordant que els sucs son millors si són naturals i que els batuts es facin a casa, no es comprin fets. Recordem que aquesta mesura la vàrem comentar a les reunions de pares d’inici de curs.

Durant aquesta setmana tots els alumnes de P3 fins a 6è faran una reflexió sobre què podem fer per no generar tants residus. Es confeccionarà un mural  amb totes les reflexions i fotografies que es penjarà a l’entrada de l’escola. També es gravarà un vídeo amb la participació dels alumnes. Tot el recull fotogràfic i de vídeo es penjarà al Blog Natura.

GRÀCIES PER COL·LABORAR AMB L'ESCOLA I AMB LA NATURA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada