dijous, 19 de novembre del 2015

SETMANA DE PREVENCIÓ DE RESIDUS A L'ESCOLA!!



La setmana del 21 al 29 de novembre es celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

L’escola ha decidit participar-hi tot fent una activitat centrada en l'esmorzar que portem a l'escola.

Així, us proposem que, durant la setmana del 23 al 27 de novembre, tots/-es els/les nens i nenes de l'escola portin un tipus diferent d’esmorzar, casolà i saludable, que generi menys residus.


Aquella setmana per esmorzar haurem de portar...


Dilluns 23: L'esmorzar habitual.


Dimarts 24: Fruita de temporada o fruits secs.


Dimecres 25: Un entrepà d’embotit, de confitura, ...


Dijous 26: Pa o pa de pessic amb xocolata.


Divendres 27: Es pot repetir l’esmorzar que més els hagi agradat dels tres dies anteriors.


Per tal d'observar els residus generats a l'escola a l'hora d'esmorzar, en farem una recollida tant dilluns com divendres; d'aquesta manera també podrem comparar la diferència de brossa generada el primer dia de la campanya de prevenció de residus i la generada el darrer dia.


RECORDEU!!


Utilitzar carmanyoles o embolcalls reciclables per als esmorzars, evitant així plàstics o paper d’alumini. També recordem que els residus d’envasos tenen un llarg i costós procés de reciclatge i que els residus orgànics els podem compostar al mateix hort de l’escola.


Els sucs o batuts són millors si són naturals i fets a casa, és millor que se'ls prenguin a primera hora, abans de venir a l’escola. Es proposa que a l’hora de pati facin sempre ús de les fonts.


Durant aquesta mateixa setmana els nens i nenes d’Educació Infantil també participaran a la campanya de prevenció de residus, tot fent conscienciació del reciclatge a partir de jocs i contes.



Us recordem que totes les mesures referents als esmorzars les vàrem comentar a les reunions de pares i mares d’inici de curs.


GRÀCIES PER LA VOSTRA COL·LABORACIÓ AMB L'ESCOLA I AMB LA NATURA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada